Meteen naar de inhoud

Coaching bij het vinden van je grote liefde

30+ en single

Ben jij 30+ en single? Als je ongewenst single, oftewel vrijgezel bent, kan dit je leven behoorlijk beïnvloeden. Ook als je een lieve familie hebt, leuke vrienden, een fijn huis en werk dat je graag doet, kan het zijn dat er toch iets mist. Zeker als je 30+ bent en veel mensen om je heen een (lange) relatie hebben. Misschien wil je jouw leuke leven ook graag met iemand delen. De meeste mensen zijn uiteindelijk op zoek naar die ene grote liefde: een maatje, een partner, een vriend(in) en lover ineen. Herken jij je in (een van de) onderstaande?

  • Ben je de enige van je vrienden zonder relatie?
  • Voel jij je vaak het derde wiel aan de wagen?
  • Zou jij ook graag ’s avonds de dag met iemand willen bespreken?
  • Niet altijd alleen willen thuiskomen na een uitje of alleen naar het Kerstdiner?
  • Heb je wel eens een relatie gehad, maar houdt het nooit stand?
  • Lijkt het alsof je altijd op de zelfde (foute) types valt?
  • Heb je veel vrienden en vriendinnen, maar blijft het altijd bij vriendschap?
  • Vind je het lastig om (online) te daten?
  • Voel je je nooit helemaal jezelf als je een relatie hebt?

Kortom: zou je graag een fijne, langdurige relatie willen, maar lukt het je maar niet om deze te vinden of loopt het elke keer stuk? Wil je graag weten waarom het niet lukt en wat je eraan kan doen om dit te veranderen? Dan ben je hier op de goede plek!

Van langdurig single naar een duurzame relatie

Er zijn vele manieren om je grote liefde te vinden, maar waarom lukt het dan steeds niet? Hier kunnen verschillende oorzaken voor zijn. Er is tegenwoordig zo veel keus op de datingmarkt dat het op een snoepwinkel lijkt. Maar hoe vind je in die winkel de ware? En is er niet juist té veel keus? Zo veel dat we misschien te hoge eisen gaan stellen? Of een relatie werkt of niet, ligt altijd aan beide partijen. Ook jij bent verantwoordelijk voor het laten slagen van je relatie, niet alleen je partner. Voor sommigen is het vinden van die (grote) liefde niet zo moeilijk, maar hoe zorg je er dan voor dat de relatie werkt en duurzaam is?

Misschien heb je een profiel op datingsites of apps als Tinder, maar heb je nooit een match of de match valt in werkelijkheid altijd tegen. Of ben je op singlereizen geweest, de kroeg in gedoken, heb je aan speeddaten gedaan en zelfs een blind date gehad. Als niets lijkt te werken en zeker als je je onzeker of ongelukkig daardoor gaat voelen, is coaching een goed idee. Een duurzame relatie is een belangrijk onderdeel in je leven en daarom is het absoluut de moeite waard om hier hulp bij te krijgen van een coach. Kies voor jouw geluk, kies voor jezelf. Een duurzame relatie begint bij jezelf: ontdek wat jij belangrijk vindt, wat jij nodig hebt en hoe je ervoor zorgt dat je die duurzame relatie krijgt met je grote liefde.

Singles coaching in Amsterdam of online

Misschien klinkt het wat raar om naar een coach te gaan om de liefde te vinden. Is dat niet te geforceerd, moet dat niet ‘gewoon’ een keer ‘gebeuren’? Of schaam je je om hiervoor de hulp van een coach in te schakelen? Er zijn tegenwoordig zo’n 3 miljoen singles in Nederland, dat is ongeveer 20% van de bevolking. Je bent dus zeker niet de enige die het lastig vindt om een duurzame relatie aan te gaan. Het is juist een mooie en dappere keuze om voor je eigen geluk te kiezen en hiervoor stappen te ondernemen. Bovendien was internetdaten vroeger ook niet ‘cool’ en kent nu iedereen wel een koppel dat elkaar via internet of een app kent.

Bij coaching ga ik er als coach van uit dat de coachee de antwoorden al in zich heeft, maar er op dat moment (nog) even niet bij kan. Ik begeleid jou bij het ontdekken of terugvinden van deze antwoorden in jezelf. Ik help je daarbij op een motiverende, eerlijke en integere manier. Ik neem je serieus en luister naar je. Samen gaan we op onderzoek uit om zo te ontdekken welke (onbewuste) emoties en overtuigingen jij hebt. Je gaat begrijpen wat er belangrijk voor jou is en wat jou tegenhoudt. Je gaat leren wat er tot nu toe misgaat en hoe je dit kan aanpakken in de toekomst.

Iedereen heeft bepaalde patronen en gedachten die gedrag in stand houden. Als klein kind leren we onszelf bepaalde overlevingstechnieken aan. Bijvoorbeeld jezelf wegcijferen of juist overal tegenin gaan, kan vroeger van belang zijn geweest om aardig gevonden te worden of erbij te horen. Als volwassene zijn we zo gewend aan dit gedrag dat we dit zelfde gedrag nog steeds vertonen. Nu kan het je echter belemmeren in je leven. (Denk bijvoorbeeld aan verlatings- of bindingsangst, controledrang of pleasen.) Door onbewuste patronen van jezelf – gedachten en overtuigingen die je hebt – te (h)erkennen, is het mogelijk deze te veranderen. Hierdoor ga je je vrijer voelen, leer je meer van jezelf te houden en ga je begrijpen wat je kan doen om een langdurige relatie aan te gaan.

Ik bezuinig niet op liefde

– Loesje

Het proces

Een coachtraject duurt meestal zo’n acht sessies. Tijdens deze sessies gaan we samen aan de slag om een goed beeld te krijgen van jouw (onbewuste) overtuigingen, wat voor jou belangrijk is en wat je nodig hebt. Je leert jezelf nog beter kennen, krijgt eventueel tips voor daten en flirten, gaat aan de slag en je werkt naar je einddoel toe. Ik maak tijdens het traject gebruik van verschillende technieken, zowel in gesprekken als bij (lichaamsgerichte) oefeningen. De bedoeling is dat je na de acht sessies een stuk bewuster bent van je overtuigingen en je waarden. Je kent nu de reden en de belemmeringen uit het verleden bij het vinden van een duurzame relatie. Je weet nu wat je kan doen om die grote liefde te vinden en te houden. Je zult het vertrouwen en de handvatten krijgen om het proces zelf voort te zetten, maar de kans bestaat dat je al een duurzame relatie begonnen bent tegen die tijd. Er is bovendien natuurlijk altijd de mogelijkheid om een extra sessie te boeken als je in een relatie zit en je even wat extra hulp of advies kan gebruiken.

Het is mogelijk om het traject of sessies online te volgen of op een centrale locatie in Amsterdam. Mocht je ver weg wonen of blijf je bijvoorbeeld liever thuis in een vertrouwde omgeving? Dan is online coaching een mooie optie voor jou.

“Change the way you see things, and the things you see will change”

– Wayne Dyer